Selasa, 3 Mac 2015

Cara Mudah Membuat Puzzle Dengan Microsoft Word

1. Download template ni : 
KLIK SINI UNTUK MUAT TURUN { SKIP ADS SELEPAS 5 SAAT }


2. Buka template yang anda muat turun tadi ( lihat gambar untuk lebih penerangan lebih jelas ):
- Masukkan gambar yang anda suka ke dalam template tersebut .
- Tekan" in front of text" dulu kemudian , resize gambar tu muat-muat puzzle @ lebih xpe sebb nak print dan potong jugak nanti .. hehe
-  Langkah seterusnya tekan gambar tadi " behind text" dan "sent to back"


+ contoh gambar yang cikgu gunakan tadi anda boleh dapatkan disini ( klik sini )

3. Siap . selamat mencuba . Jangan lupa share ea .


kredit: cikgujazlan

6 ulasan:

  1. tak dapat nak download puzzle template

    BalasPadam
    Balasan
    1. masukkan kata kunci mcm yg diminta. perhatikan betol2. ada 2 step sblm dpt bukak dropbox

      Padam
  2. byk kali cuba , tak dpt buka le

    BalasPadam
  3. Selamat memotong puzzle... Potong lebih sikit ye... Dah siap nanti bg tau ye..

    BalasPadam
  4. Terima kasih!

    blog ini ada ulang siar artikel daripada blog saya dan memberi kredit kepada saya...tq (y)

    BalasPadam