Selasa, 3 Mac 2015

Cara Mudah Membuat Puzzle Dengan Microsoft Word

1. Download template ni : 
KLIK SINI UNTUK MUAT TURUN { SKIP ADS SELEPAS 5 SAAT }


2. Buka template yang anda muat turun tadi ( lihat gambar untuk lebih penerangan lebih jelas ):
- Masukkan gambar yang anda suka ke dalam template tersebut .
- Tekan" in front of text" dulu kemudian , resize gambar tu muat-muat puzzle @ lebih xpe sebb nak print dan potong jugak nanti .. hehe
-  Langkah seterusnya tekan gambar tadi " behind text" dan "sent to back"


+ contoh gambar yang cikgu gunakan tadi anda boleh dapatkan disini ( klik sini )

3. Siap . selamat mencuba . Jangan lupa share ea .


kredit: cikgujazlan

3 ulasan:

  1. tak dapat nak download puzzle template

    BalasPadam
    Balasan
    1. masukkan kata kunci mcm yg diminta. perhatikan betol2. ada 2 step sblm dpt bukak dropbox

      Padam